Import

Spaanse kentekensAls je een auto wilt invoeren in Spanje, zijn er verschillende stappen die je moet volgen:

1. Zorg ervoor dat je alle documenten hebt die nodig zijn om de auto in te voeren, zoals het eigendomsbewijs, de registratie en het verzekeringsbewijs.

2. Zorg ervoor dat de auto voldoet aan de Spaanse voertuigvereisten, zoals verlichting, signalering en emissienormen. Als de auto niet voldoet aan deze vereisten, moet je deze laten aanpassen voordat je hem in Spanje kunt registreren.

3. Verkrijg een NIE-nummer (Número de Identidad de Extranjero) voor de eigenaar van het voertuig. Dit nummer is een fiscaal identificatienummer dat nodig is om belastingen te betalen en om juridische procedures in Spanje te kunnen uitvoeren.

4. Registreer de auto bij het DGT (Departamento de Tráfico) en betaal de relevante belastingen. Je moet mogelijk ook een technische keuring ondergaan (ITV).

5. Schaf een Spaanse verzekering aan voordat je de auto gebruikt.

Houd er rekening mee dat de procedures voor het invoeren van een auto in Spanje ingewikkeld kunnen zijn en dat het nuttig kan zijn om hulp te zoeken bij een professionele importeur of een advocaat die gespecialiseerd is in voertuiginvoer.

 

 

Helaas is er bij de ITV keuring veel veranderd.groen kenteken
Helaas kunnen we daardoor vaak niet op tijd kunnen keuren,omdat de tijdelijke NL kentekenplaten verlopen..maar gelukkig is daar ook een oplossing voor.. (groene kenteken platen) gelukkig heb ik die vrij snel